top of page

Peruansk Nikkei i Oslo - en kväll jag sent kommer glömma

  • Skribentens bild: Frida Ronge
    Frida Ronge
  • för 11 timmar sedan
  • 1 min läsning

Jag fick nyligen den stora äran att laga maten och hålla en workshop för Peruanska Ambassaden och ett gäng inbjudna branschkollegor i Oslo. Temat för kvällen var Peruansk Nikkei, där japansk teknik möter peruanska råvaror och smaker, och får ta plats i vårt nordiska kök.


Vi arbetade mycket med aji amarillo och aji panca, två chilis som bär så mycket av Perus själ. De lyfte allt från ett tiradito med nordisk twist till en Nikkei-inspirerad skagen och sill. Kvällens varmrätt blev en smakrik risbowl med hjorttataki, peruansk choclo-majs och en len rotsellerikräm.


En av höjdpunkterna var att gästerna själva fick göra förrätten efter min workshop. Det skapade en otrolig energi, direkt började folk prata, skratta och hjälpa varandra. Precis den atmosfär jag älskar att se runt mat.


Vi avslutade kvällen med en lucumapannacotta toppad med granatäpple och kryddmarinerad pumpa. En liten hyllning till de magiska smakerna från Peru.


Tack för förtroendet att få laga maten för detta fina evenemang. Det här gav mig både inspiration och värme som jag tar med mig vidare.

 
 
 

Kommentarer


  • LinkedIn
  • Instagram

© 2025 by Frida Ronge Food & Consulting AB

bottom of page