STRAWBERRY
Under 2024 tog jag steget in i rollen som Creative Leader för Sustainable Food Experiences hos Strawberry.
Under det senaste året har Strawberry etablerat sig som en av Nordens främsta aktörer inom upplevelser, med ambitionen att mat och dryck ska få en ännu mer central roll i gruppens strategi. Ronge tillträdde sin nya roll den 1 november och ingår nu i WeCare-teamet hos Strawberry.

KOBB
Jag har länge velat hitta en samarbetspartner för utveckling av produkter med tång, eftersom denna fantastiska råvara har legat mig varmt om hjärtat under många år av mitt arbete med nordisk-japansk gastronomi. Kobbs filosofi stämmer perfekt överens med mina värderingar kring hållbarhet och havet. Att få vara med och utveckla framtidens produkter med tång känns otroligt spännande.
Besök Kobb
Instagram: @kobbseaweed
SUNDQVIST
Jag arbetar med japanska knivar från Yaxell, ett varumärke med rötter i Seki, Japans knivcentrum. Extrem skärpa i kombination med Damaskusstål gör knivarna populära och underlättar min vardag som kock.

LINAS MATKASSE
Under 2024 fick jag möjligheten att samarbeta med Linas Matkasse. I ett exklusivt gästspel skapade jag fem läckra rätter inspirerade av det bästa från Japan.

WORLD EXPO OSAKA 2025
Jag är stolt över att ha valts ut till Culinary Director för den nordiska paviljongen vid världsutställningen Expo 2025 i Osaka. Evenemanget samlar människor och innovationer från hela världen för att gemensamt tackla globala utmaningar.
Mellan den 13 april och 13 oktober 2025 deltar Sverige tillsammans med Norge, Danmark, Färöarna, Finland och Island i en gemensam nordisk paviljong för att visa upp vår gemensamma satsning på tillit, hållbarhet och innovation. Jag ansvarar för utvecklingen av den nordiska matupplevelsen i paviljongens à la carte-restaurang, VIP-område och konferensdel.

TAK & UNN
Sedan 2018 har jag varit Culinary Director på TAK och UNN i Stockholm och Oslo, där jag drivit utvecklingen av gastronomi och koncept med målet att förena japanska smaker med nordisk matlagning. 2024 gick jag vidare till en ny roll inom Strawberry som Creative Leader för Sustainable Food Experiences.

THE HUNGER PROJECT
Jag är stolt över att samarbeta med The Hunger Project, en ideell organisation som verkar för att eliminera hunger och fattigdom. Organisationen är aktiv i Asien, Afrika och Latinamerika och fokuserar på att utbilda och stärka människor, särskilt kvinnor och flickor, för att de själva ska kunna förbättra sina samhällen.

VOLKSWAGEN
2021 samarbetade jag med Hobo Hotel och Volkswagen California Ocean för att skapa ”Hobo on Wheels” – ett koncept som kombinerar hotellkomfort med friheten i naturen och erbjuder en ny typ av hotell- och matupplevelse.
